Ikonmåleri på Österlen

Jag målar både traditionella och nutida ikoner. Jag målar MINA ikoner. Det innebär att jag ibland är relativt trogen den tradition som finns inom ikonmåleriet när det gäller motiv och uttryck. Men det betyder också att jag för in förändringar i bilderna i färgval och utformning i detaljer som avviker från den renläriga tradition som finns inom ikonmåleriet.

Varje ikonmålare har sin egen stil oavsett förlaga. Jag målar ikoner utifrån min känsla, oftast inom de ramar och den teknik som gäller. Bland mina motiv finns flera, sinsemellan mycket olika ikoner. Till de traditionella ikonerna hör bl.a. jungfru Maria, Jesus, ärkeänglarna och helgonen. Genom historien och i vår tid finns också människor som blivit viktiga förebilder och fungerar som ikoner för oss. Dessa förebilder intresserar mig också.

Skånelänga till uthyrning i Hammar

Huset ligger alldeles vid foten av Hammars backar som är känt för sin vackra natur mellan havet och slätten. På åsen passerar Skåneleden och vid stranden är det lätt att finna en egen plats för bad. Den långa stranden ligger bara 300 meter bort, efter en kort promenad över backarna. Allt detta finns just utanför den skyddade och inhägnade trädgården med kullersten och rosor och lavendel. Huset och trädgården passar för en familj med barn eller ett par vuxna som vill ha utrymme. Även hundar är välkomna. Lakan och handdukar finns att hyra.

Längan har 2 rum och kök på ca 45 kvm. Här finns allrum med kök, rum med tvåbäddssoffa och sovloft med 2 breda sängar och ett välrustat duschrum med tvättmaskin och varmt golv. I köket finns elspis med ugn, kyl, diskmaskin och mikro. I det lilla rummet finns kamin och möjligheter att se på video. Vi har bredband och WiFi som ger möjlighet att se tv på dator. Utanför dörren ligger den rymliga och ostörda, uppvuxna trädgården. Här kan man njuta av det avspända livet på landet med avskilda uteplatser och möjlighet att grilla. Alldeles utanför porten i muren finns den vackra och ostörda naturen på backarna som inbjuder till utflykter och bad. Bara några stenkast bort kan man njuta av en strålande utsikt över havet och slätten och åsen och stranden.

Längan är vinterbonad, för den som vill hit och fiska eller flyga från backarna. Under tidig vår och höst erbjuder vi lägre priser. Vi hyr ut lördag 15.00 – lördag 12.00 eller kortare tid, dock minst ett par dagar, från ankomstdagen från kl. 15.00 till avresedagen kl. 12.00

Kontaktuppgifter

Gunilla Zackari
Öppet: Enligt överenskommelse. Ring!
Medlemsuppgifter
På turistkartan: 9
Österlen Syd är en ideell förening som främjar turism och besöksnäring på södra Österlen.
Copyright © 2021 Föreningen Österlen Syd. Österlen Syd är ett inregistrerat varumärke.
This is a machine translation provided by Google. It may not be entirely correct.
homepictureusersstoremapdinnerbusearth