Österlenvin

Den 1 juli 2010 introducerade vi två röda viner (Per Ols Blanning och Per Ols Röa) på Systembolagets hyllor. Vårt rosévin (Per Ols Råsa) släpptes 1 juli 2011. Per Ols Vida finns också.

Österlen kallas ibland för Sveriges Provence. Det fick oss att fundera över om man skulle kunna odla vin på dessa breddgrader. Vi upptäckte då att man i Tyskland tagit fram vinstockar avsedda för vårt klimat, så 2002 startade Claes Olsson och Thorsten Persson företaget Österlenvin HB.

Vi har sen dess planterat 2000 vinstockar i den lilla byn Ekesåkra, som ligger cirka 2 km från Sandhammaren, mitt emellan Kåseberga och Skillinge. Vineriet är nybyggt 2009 i gammal skånsk stil.

Den första juli 2010 så introducerade vi två stycken röda viner (Per Ols Blanning och Per Ols Röa) på Systembolagets hyllor i Ystad, Tomelilla och Simrishamn 2010 tillverkade vi endast rosévin (Per Ols Råsa) som släpptes på Systembolaget 1 juli 2011. Namnet på vinerna kommer av Persson och Olsson, samt skånsk stavning på Blandning- Röda- Råsa.

Vi tar emot besök av grupper om minst tio personer. Vi gör en visning av vingården och vineriet, där vi berättar hur vi odlar och tillverkar vin. Boka besök på vår hemsida.

Välkomna!

Kontaktuppgifter

Facebook: Österlen Vin
Hemsida: osterlenvin.se
Öppet: Se hemsidan
Medlemsuppgifter
På turistkartan: 13
Österlen Syd är en ideell förening som främjar turism och besöksnäring på södra Österlen.
Copyright © 2021 Föreningen Österlen Syd. Österlen Syd är ett inregistrerat varumärke.
This is a machine translation provided by Google. It may not be entirely correct.
homepictureusersstoremapdinnerbusearth