Det är lätt att känna sig välkommen på Backåkra Vandrarhem. Här möter du en härlig blandning av familjer och par i en skön och avspänd stämning. Mittpunkten är den underbara trädgården där gästerna gärna sitter länge under de ljuva sommarkvällarna.

På Backåkra finns ingen lyx eller dyr design. Istället har vi skapat en stämningsfull känsla med hjälp av loppisfynd och återanvända möbler. Det är detaljerna på vandrarhemmet som gör den inbjudande helheten.
Vid sidan av trädgården finns en gräsplan för lek och spring med bland annat två små fotbollsmål. Ofta ser man vuxna och barn samlas för att spela rundpingis vid bordtennisbordet. I trädgården finns även sandlåda och gungor för de minsta. Vid våra fina trädgårdsmöbler kan föräldrarna sitta och njuta, med god uppsikt över barnen.

Vår frukostbuffé har blivit smått legendarisk. Hembakat bröd och hemlagade läckerheter i en kärleksfull enkelhet har fått många att återvända, år efter år.

Backåkra Vandrarhem är beläget på Österlen, i ett område som är känt för sin skönhet. Naturreservaten bjuder på variationsrik skog, långa sandstränder vid havet, öppna hedmarker samt det speciella Österlenljuset som inbjuder till rekreation för kropp och själ. Förutom sommarens sol och bad får du möjlighet till många andra utomhusaktiviteter kring vandrarhemmet. Om du söker naturupplevelser har du kommit rätt. Skåneleden, som är en populär vandringsled, ligger strax intill vandrarhemmet. Här kan du vandra längs kusten och förbi en hel del andra fina STF-vandrarhem.
Några kilometer västerut står Ales mytomspunna stenar, högt uppe på åsen. Och österut breder stranden ut sig mot Sandhammaren, en av Sveriges finaste sandstränder. Vill man uppleva resten av Österlen, så ligger Backåkra Vandrarhem strategiskt vid kusten, mittemellan städerna Ystad och Simrishamn, nära till flera andra sevärdheter i området.

Varmt välkomna!

Kontaktuppgifter

Hemsida: backakra.se
Öppet: Se hemsidan
Medlemsuppgifter
På turistkartan: 33
Österlen Syd är en ideell förening som främjar turism och besöksnäring på södra Österlen.
Copyright © 2021 Föreningen Österlen Syd. Österlen Syd är ett inregistrerat varumärke.
This is a machine translation provided by Google. It may not be entirely correct.
homepictureusersstoremapdinnerbusearth