Galleri Kustvägen är beläget vid Östra Kustvägen, 700 meter öster om avtagsvägen ner mot Kåseberga samhälle, nr 3 på turistkartan. Galleriet ligger i en separat liten vitkalkad byggnad strax intill bostadshuset som också är vitkalkat. Husen ligger intill vägen och på dess norra sida.

Göran Lundborg Akvareller

Jag bor sommartid vid Östra Kustvägen men är vintertid boende i Malmö. Jag är numera pensionär men har tidigare varit yrkesverksam som handkirurg och har därigenom fått ett stort intresse för händer och kreativa händers möjligheter. Jag målar akvarell, gärna i kombination med tuschteckningar och andra typer av linjespel. Jag har ett stort intresse i musik och är aktiv jazzmusiker – därför målar jag gärna musikakvareller där notbilder kombineras med instrument och aktiva händer. Jag inspireras också av kusten kring Österlen, målar gärna aktiva händer och avbildar gärna natur- och stadsmiljöer från nordliga och sydliga breddgrader.

Jag är väsentligen självlärd men har gått en del kurser för namnkunniga konstnärer som Hasse Karlsson, Margaretha MARGO Olsson m.fl.

Har genom åren ställt ut på bibliotek, kommunhus och företag i Malmö/Lund regionen såsom Gambro, Kävlinge kommunhus, Hörby Museum, Studentlitteratur m.fl.

Mestadels öppet under sommarhalvåret, besökare är välkomna spontant eller efter överenskommelse.

Christina Lundborg skånskt yllebroderi

Tillsammans med min man bor jag sommartid vid Östra Kustvägen och vintertid i Malmö.

Jag är intresserad av textilt konsthantverk och har tidigare en bakgrund i den textila miljön med bl.a. vävning. Men som yrkesverksam har jag arbetat som bibliotekarie i Lund. Sedan ett antal år har jag ägnat mig med stor hängivenhet åt Skånskt yllebroderi och har sytt upp åtskilliga mönster som finns att införskaffa på Skånes Hemslöjd i Landskrona. Skåne räknas som Sveriges rikaste landskap beträffande folklig textil. Under 1700- och 1800-talen tillverkades mängder med broderier och vävnader i allmogehemmen Jag känner starkt för att föra denne traditionsrika och färgrika broderikonst vidare både genom traditionella och nyskapande mönster.

Jag har deltagit i olika kurser som lär ut yllebroderitekniken och vill genom mina textilalster visa upp och stimulera och inspirera till eget skapande .

Kontaktuppgifter

Göran och Christina Lundborg
Hemsida: Lundborgart
Öppet: Enligt överenskommelse
Medlemsuppgifter
På turistkartan: 3
Österlen Syd är en ideell förening som främjar turism och besöksnäring på södra Österlen.
Copyright © 2021 Föreningen Österlen Syd. Österlen Syd är ett inregistrerat varumärke.
This is a machine translation provided by Google. It may not be entirely correct.
homepictureusersstoremapdinnerbusearth