Ateljé, Galleri och Butik

Ligger i Hagestad Mosse, ett par km norr om Sandhammaren. Jag arbetar huvudsakligen med glasfusing och kakelmålning, och är i det stora hela autodidakt. Stor experimentell lusta och livlig fantasi kännetecknar mina alster.

Glaskonst, kakelmålning och smycken

Glas är ett otroligt fascinerande och ibland oförutsägbart material, som är både spännande och utmanande att skapa i. Tekniken och glaset ger många möjligheter och jag arbetar med glaset i flera skikt för att uppnå olika färg och djupeffekter. Jag använder mig också av sand och olika metaller, bl a silver, koppar och mässing, för att uppnå de mönster och effekter jag önskar.

Om mig: Karin Szymaszko född och uppvuxen i Kyhl på Österlen.
Idag bor jag i Hagestad Mosse, ett par km norr om Sandhammaren. I bostaden har jag också min ateljé och galleri, Galleri Mossen. Galleriet är inrymt i en klassisk skånelänga från 1860-talet och vackert beläget mellan vinodlingarna.

Jag arbetar huvudsakligen med glasfusing och kakelmålning, och är i det stora hela autodidakt, “learning by doing” är vad som gäller. Stor experimentell lusta och livlig fantasi kännetecknar mina alster. Konst har alltid funnits nära i vardagen, men tog fart efter pappas bortgång för ca tjugo år sedan. Eftersom både han och farfar målade marint, fanns det mycket material efterlämnat, och jag började måla fartyg i olja och på kakel, ett sätt att hantera sorgen och saknaden. Jag har testat olika tekniker under åren men till slut fastnade jag för glaset och dess oändliga möjligheter.

Är sedan 2011 medlem i FKG och sedan 2017 i Svenska Konstnärsförbundet.

Kontaktuppgifter

Karin Szymaszko
Facebook: Galleri Mossen
Öppet: Enligt överenskommelse
Medlemsuppgifter
På turistkartan: 16
Österlen Syd är en ideell förening som främjar turism och besöksnäring på södra Österlen.
Copyright © 2021 Föreningen Österlen Syd. Österlen Syd är ett inregistrerat varumärke.
This is a machine translation provided by Google. It may not be entirely correct.
homepictureusersstoremapdinnerbusearth