Österlen Syd tipsar om

Konstrundan på Österlen

Som vanligt pågår Konstrundan på Österlen från Långfredag till och med söndagen en vecka senare. Konstrundan ger besökarna en unik chans att komma i direkt kontakt med de utställande konstnärerna.

Hur blir det 2021?

Förra året blev den officiella konstrundan inställd på grund av coronaviruset. Men enskilda konstnärer höll öppet och följde de säkerhetsåtgärder som FHM rekommenderade. Hur det blir i år är ännu okänt.

Om Konstrundan

Konstrundan började i östra Skåne redan 1968. Efter några år, 1974, bildades Östra Skånes Konstnärsgille, ÖSKG, som sedan dess är en huvudarrangör för konstrundan på Österlen. 

Men konstrundan är än större: Under påsken och veckan därefter är det flera hundratals konstnärer och konsthantverkare av alla de slag på Österlen som ställer ut hemma eller i ateljéer, gallerier, konsthallar, museer, samlingslokaler etc.
ÖSKG ger ut en karta över medlemmarna som deltar i utställningarna. Men det är bara att göra en utflykt på Österlen. Överallt hittar man mer eller mindre proffsiga skyltar om var det pågår en utställning. 

Ta chansen att träffa konstnärerna personligen! Nedan finns kartan över Österlen Syds medlemmar i Konstrundan. Titta också på vår karta över södra Österlen!
För långväga besökare finns det gott om B&B, hotell och rum att hyra. Avstånden är korta på Österlen, så man kan gärna stanna några nätter på samma ställe och göra dagsutflykter därifrån. Planera för en avkopplande vistelse med många trevliga konstupplevelser och konstnärskontakter!

Deltagande medlemmar

Obs: 2020

Interaktiv karta

Våra medlemmar inom Konst, ateljéer & gallerier

Här hittar du gallerier och ateljéer, konst och konsthantverk, design och trädgårdar m.m. Mer information går att hitta på kategorisidan: Konst, ateljéer & gallerier

Tillbaka till Aktiviteter på Södra Österlen

Sevärdheter, arrangemang, utflykter, aktiviteter och annat att göra, både på södra Österlen och andra ställen i sydöstra Skåne.
← Tillbaka
Österlen Syd är en ideell förening som främjar turism och besöksnäring på södra Österlen.
Copyright © 2021 Föreningen Österlen Syd. Österlen Syd är ett inregistrerat varumärke.
This is a machine translation provided by Google. It may not be entirely correct.
homepictureusersstoremapdinnerbusearth